Duris atveria „Paupio turgus“: moderni gastronominė erdvė – išskirtinė Lietuvoje

2021-05-11

Erdves gyvenimui, darbui ir poilsiui kurianti „Darnu Group“ istoriniame Vilniaus senamiesčio rajone atveria modernią restoranų erdvę – ketvirtadienį Paupyje atsidaro netradicinis „Paupio turgus“. Pasaulio skoniais, skirtingų šalių virtuvėmis ir jaukiomis krautuvėlėmis viliojanti erdvė jau dabar pretenduoja tapti nauja vilniečių ir miesto svečių traukos vieta.

Naujasis turgus taps ne tik susitikimų ir bendravimo vieta, čia planuojama ir edukacinė veikla, įvairūs renginiai maisto kultūrai skleisti – vyks įvairūs muzikos, šokių vakarai, bus inicijuojami meno darbų pristatymai, degustacinės vakarienės.

„Turgūs keičiasi, pasaulyje jau daugybę metų populiarumo nestokoja maisto paviljonai: Londonas turi „Harrods“, Lisabona – „Time Out Market“, Madride veikia San Miguel turgus. Norime sekti geriausiais pavyzdžiais, todėl Vilniuje atidarome „Paupio turgų“ – čia po vienu stogu susitiks skirtingų šalių skoniai, geriausi šefai, prekybininkai siūlys paragauti šalies ūkininkų užaugintų produktų“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Pasak jos, toks, food hall principu įrengtas turgus – Lietuvoje išskirtinis. Iš JAV į Europą atkeliavusi neįpareigojančių valgymo erdvių mada palaipsniui užkariauja ir Vilnių, amerikietišką modelį „Darnu Group“ perkelia į naujai atgimstantį Paupį. Naujas turgus išsiskiria savo koncepcija, modernia bendravimo ir renginių erdve, nuomininkų struktūra

„Inovatyvūs sprendimai visuomet buvo „Darnu Group“ veiklos prioritetas, siekiame būti pionieriais, pirmi pristatyti šiuolaikiškas idėjas. Su kiekvienu projektu prisidedame prie kokybiškos infrastruktūros kūrimo, norime, kad miestas būtų gyvas, o jo gyventojai jame jaustųsi ypatingai“, – tikina S. Survilaitė-Mekionienė.

Atidarant „Paupio turgų“ projekto vystytojas rėmėsi geriausiais vakarietiškos kultūros modeliais – taip gimė moderni, stilinga gastronominė erdvė.

„Nors didžiausią dėmesį skyrėme aukštai maisto kokybei bei prekeivių bendravimo kultūrai, turgų matome ne tik kaip maisto vietą. Tai – buvimo drauge patirtis, vieta, kurioje susitikę net skirtingą skonį turintys bičiuliai, atras kompromisą – platus asortimentas nustebins ne vieną“, – sako S. Survilaitė-Mekionienė.

Aukštaičių gatvėje įsikūręs turgus lankytojams duris atveria nuo gegužės 6 dienos. Čia jau 16 restoranų, 3 barai, maistu prekiauja 5 jaukios krautuvėlės.

Turguje įrengta 300 sėdimų vietų viduje, 150 – lauke, požeminis parkingas talpina 200 automobili

Didelis dėmesys skirtas ir pačiai erdvei – išskirtiniu interjeru, apšvietimu rūpinosi architektūros studija „Plazma“, pagrindinę turgaus sieną puošia didžiulis menininko Jurgio Tarabildos piešinys. Turguje taip pat įrengta žaliuojanti oazė – žiemos sodas su 1300 augalų. Ieškodami išskirtinių sprendimų „Darnu Group“ į turgaus įrengimą investavo 2 mln. eurų.

Kol kas turgaus lankytojai laikantis saugumo reikalavimų kviečiami maistu pasimėgauti prie lauke įrengtų staliukų, maistą taip pat galima užsisakyti išsinešti. Turguje esantys restoranai pirmadienį-trečiadienį veiks nuo 11 iki 21 val., ketvirtadienį-šeštadienį – iki 22 val., sekmadienį – iki 20 val. Krautuvėlės pirmadienį-šeštadienį lankytojų lauks nuo 10 iki 20 val., sekmadienį – iki 18 val.

DAUGIAU NAUJIENŲ
„Aludarystės kultūros dienos“ Vilniuje suburs rečiausio alaus daryklas Lietuvoje
2021-10-15
Lietuvos dizaineriai ir „popup.lt“ mados ir maisto šventę užkurs „Paupio turguje“
2021-09-06
„Paupio ritmai turguje“ kviečia vasarą palydėti su Giedrės Kilčiauskienės koncertu
2021-08-24